Overslaan en naar de inhoud gaan

Zelfherstel in Windows 10 komt deze lente

De met stille trom doorgevoerde update voor Windows 10 om misgelopen updates automatisch terug te rollen, is nu nog niet algemeen beschikbaar. Microsoft heeft het zonder er ruchtbaarheid aan te geven uitgebracht in een testbuild. Die aanvullende informatie is - eveneens stilletjes - toegevoegd aan het informatiedocument over dit automatische zelfherstel. Qua planning komt de rollback-functie in de eerstvolgende grote update: die van lente 2019.
Windows 10 Spring Creators Update

De tot voor kort onopgemerkte functionaliteit voor het terugdraaien van updates is ingebouwd in testuitvoeringen van Windows 10 sinds build 18351. Microsoft heeft deze informatie toegevoegd aan het knowledge base-artikel over deze nieuwe functionaliteit. Dat online-document was door het bedrijf afgeschermd voor indexering door zoekmachines. Ook was de rollback-functie enigszins 'onder de radar' bij Windows-testers doordat het pas actief wordt wanneer opstarten mislukt. Microsoft heeft op Twitter excuses aangeboden dat deze toevoeging aan de testbuilds niet is medegedeeld in de begeleidende notities (flight notes).

"Deze nieuwe functie is alleen beschikbaar voor Windows Insiders die Windows 10 Insider Preview, build 18351 of nieuwer, draaien. Deze versie van Windows 10 is nog niet publiekelijk uitgebracht", deelt Microsoft nu mee bovenaan zijn informatiedocument over de update-rollback. Daarbij geeft de softwareproducent ook aan dat de melding over verwijderde updates kan worden weergegeven op computers met de 1903-versie van Windows 10. Dat is de geplande lente-editie voor dit jaar.

1903 versus 1809

icrosoft geeft Windows 10 op halfjaarlijkse basis grote verbouwingen: in de lente en in de herfst. Daarbij krijgen die grote updates versienummers met het jaartal plus de maand waarin de ontwikkeling is afgerond. Normaliter volgt dan de maand erop het uitbrengen voor het brede publiek. De 1809-release van afgelopen oktober is echter over diverse bugs gestruikeld, waardoor Microsoft zich snel op diverse fixes heeft moeten storten en uiteindelijk die herfst-update weer heeft ingetrokken. De brede uitrol van de oktober-update is tot op heden nog niet geheel doorgevoerd.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in