Overslaan en naar de inhoud gaan

WhatsApp maakt planbare groepsgesprekken mogelijk

WhatsApp introduceert binnenkort een nieuwe functie waarmee het platform ook voor zakelijke gebruikers net weer een stukje interessanter wordt: planbare groepsgesprekken.

WhatsApp

Volgens WABetaInfo, een website die ontwikkelingen rond WhatsApp in de gaten houdt, heeft een select aantal betatesters van de Android-versie van de app al toegang tot de nieuwe functie in de laatste versie die te downloaden is in de Google Play store.

De nieuwe functie stelt gebruikers in een groepschat in staat groepsgesprekken in te plannen voor voice- of video-gesprekken. Gebruikers kunnen een onderwerp en datum aangeven voor het gesprek, waarna de overige groepsleden de afspraak kunnen weigeren of accepteren. Deelnemers die geaccepteerd hebben krijgen 15 minuten voor aanvang een herinnering.

Binnenkort uitgerold naar iedereen

De functie is beschikbaar door het microfoon- of video-icoontje aan te tikken. Verschijnt de functie niet, dan behoor je nog niet tot de gelukkigen die het al mogen testen. De functionaliteit zou ergens in de komende weken voor alle gebruikers beschikbaar moeten komen.

De ‘scheduled group calls’ maakt de chatdienst, waar Meta in 2014 nog 22 miljard dollar voor heeft neergelegd, mogelijk net weer even een aantrekkelijker alternatief voor zakelijker alternatieven als Teams of Slack.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in