Overslaan en naar de inhoud gaan

Slack staat voor grootste redesign ooit

Slack-logo op een laptop
Shutterstock

De digitale werkplek van veel IT’ers komt er binnenkort waarschijnlijk behoorlijk anders uit te zien. Het onder ontwikkelaars populaire Slack werkt aan een totaal nieuw ontwerp. De veranderingen moeten bijdragen een meer georganiseerd en gefocust werken.

Slack verzekert zijn gebruikers dat de ‘home-sectie’ hetzelfde blijft en dat kanalen, persoonlijke berichten en apps met één weergave te zien blijven. Met een muisklik worden ze geopend in een kolom aan de rechterkant. Daarmee blijft de interface hetzelfde.

De linkerkolom van Slack biedt echter aparte tabbladen voor kanalen, persoonlijke berichten en meldingen. Er komt in de nieuwe versie een tabblad ‘later’ voor berichten waarover de gebruiker heeft aangegeven deze niet direct te willen behandelen. Het is daarbij mogelijk om een herinnering in te stellen voor het afhandelen. Er is ook een zoekfunctie toegevoegd waarmee door de muisaanwijzer op een tabblad te plaatsen, een overzicht kan worden verkregen zonder we te hoeven gaan van het tabblad dat in gebruik is.

Gebruikers kunnen daarbij in een zoekresultaat klikken om het volledige bericht te zien, in plaats van heen en weer springen tussen meerdere tabbladen. Het wordt voor gebruikers met meerdere Slack-werkruimten mogelijk om het startgedeelte van meerdere kanalen te zien, zonder heen en weer te schakelen. De wijzigingen moeten zorgen voor meer rust en meer focus tijdens het werken in Slack.

“We weten dat miljoenen mensen hun werkdag beginnen en eindigen in Slack, dus we hebben er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat deze verbeteringen het productiever en aangenamer  maken. De nieuwe ervaring helpt gebruikers beter georganiseerd te blijven, zich te concentreren op wat belangrijk is en snel toegang te krijgen tot een groeiende set tools in Slack”, schrijft Chief Product Officer Noah Weiss in een blog.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in