Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook Salesforce omarmt ChatGPT, voor Slack en Einstein

Ook Salesforce gaat mee in de huidige hype rond AI-chatbots, met OpenAI's ChatGPT vooral in de schijnwerpers. De SaaS-aanbieder onthult nu integratrie van ChatGPT in zijn communicatieplatform Slack en met zijn eigen AI Einstein. Laatstgenoemde (Einstein GPT) brengt dan AI-gecreëerde content naar het hele SaaS-aanbod van Salesforce; voor sales, marketing, diensten, en meer.
Slack
© Slack
Slack

De eigen AI-modellen van Salesforce, onder de naam Einstein, worden gecombineerd met generatieve AI-technologie van derden. Daaronder dus nu eerst het bekende ChatGPT van AI-bedrijf OpenAI. Het resultaat is Einstein GPT, dat door leverancier Salesforce wordt gepresenteerd als de volgende generatie van zijn bedrijfseigen AI-technologie.

Tijd besparen

Einstein is nu al goed voor meer dan 200 miljard AI-aangedreven voorspellingen per dag, over het hele CRM-platform (Customer 360) van Salesforce. De combinatie met AI op basis van grote taalmodellen (LLM's) geeft gebruikers de mogelijkheid om gewoon natuurlijke taal te gebruiken, voor het stellen van vragen en het geven van opdrachten aan het Salesforce-systeem. De leverancier spiegelt hierbij krachtige en tijdbesparende automatisering voor, waarbij ook gepersonaliseerde AI-gegenereerde content wordt gemaakt.

De AI-omarming is nu beschikbaar voor Salesforce-aanbod voor verkopers (sales), voor dienstverlenende werknemers (service), voor marketeers (marketing), voor softwareontwikkelaars (developers) en voor gewone Slack-gebruikers. Deze diverse soorten gebruikers krijgen AI-steun voor bijvoorbeeld het aanmaken van taken (zoals het automatisch opstellen van mails en het inplannen van vergaderingen), het creëren van kennisdocumenten, het dynamisch genereren van gepersonaliseerde content voor klanten en het genereren van code.

Input voor OpenAI

Voor het in 2020 overgenomen communicatieplatform Slack voert Salesforce nu ook ChatGPT door. Dit doet het in de vorm van een app, die nu officieel nog in bèta is en waarvoor gebruikers zich kunnen inschrijven. Die toevoeging aan Slack kan dan conversaties samenvatten zodat gebruikers snel weer bij zijn wat betreft lopende zaken die zijn besproken in het communicatieplatform. Daarnaast biedt de ChatGPT-app de mogelijkheid om snel informatie op te zoeken en om berichten geautomatiseerd op te stellen. Dat laatste betreft antwoorden op andere gebruikers, maar ook vergaderverslagen.

ChatGPT-maker OpenAI bejubelt de nieuwe samenwerking met Salesforce. Daarbij krijgt de AI-maker ook weer data als input. CEO Sam Altman verklaart dat OpenAI hiermee weer meer leert over real-worldgebruik van zijn AI-platform. Het bedrijf gebruikt die gegevens weer om zijn AI door te ontwikkelen en te verbeteren.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in