Overslaan en naar de inhoud gaan

The end is at hand, voor Windows 7

Gebruikers van Windows 7 krijgen bij nu een notificatie mee dat de ondersteuning van het populaire besturingssysteem nu echt ten einde loopt. Microsoft is begonnen de update met deze notificatie uit te rollen.
Win7
© Microsoft
Microsoft

Op 14 januari volgend jaar stuurt Microsoft de laatste beveiligingsupdate voor Windows 7 uit naar de gebruikers. Vaaf dat moment zullen er geen patches meer komen wanneer er nieuwe beveiligingslekken aan het licht komen. Microsoft raadt de huidige gebruikers een upgrade uit te voeren naar Windows 10, overigens zonder het modernere en veiliger besturingssysteem expliciet te noemen. Microsoft heeft een speciale site ingericht die de Windows 7-gebruikers moet helpen met hun migratie.

Microsoft heeft geleerd van eerdere pogingen een upgradegolf naar Windows 10 in gang te zetten. Alle Windows 7-gebruikers krijgen weliswaar de notificatie te zien, maar hooguit enkele keren dit jaar. Ook is het mogelijk het verschijnen van de notificaties te blokkeren.

Irritatie vermijden

Bij de introductie van Windows 10 heeft Microsoft veel gebruikers van oudere besturingssystemen tegen zich in het harnas gejaagd met persistente notificaties die de voordelen van een overstap naar Windows 10 onder de aandacht brachten. Voor veel gebruikers van die oudere besturingssystemen is dat echter een bewuste keuze. Nu het einde van de ondersteuning nadert is het echter toch verstandig een upgrade naar Windows 10 voor te bereiden.

Windows 7 staat volgens Netmarketshare nog op 38,41 procent van alle desktops/laptops. Windows 10 heeft een marktaandeel van 40,3 procent.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in