Overslaan en naar de inhoud gaan

Google verbant 173.000 verdachte accounts uit Play Store

Google heeft in 2022 zeker 173.000 verdachte accounts geweerd uit zijn Play Store. Dat heeft er volgens Google voor gezorgd dat 1,43 miljoen verdachte apps niet geplaatst konden worden in de Play Store. Dat heeft zeker 2 miljard dollar aan criminele transacties voorkomen.
Google Play Store
© Shutterstock
Shutterstock

Google kon zoveel verdachte accounts weren dankzij een combinatie van nieuwe en verbeterde beveiligingsfuncties en uitbreiding van regels. Zo is het voor developers verplicht om zich verder te identificeren met bijvoorbeeld een telefoonnummer en e-mailadres voordat ze apps mogen verkopen via Play. Ook zouden verdere investeringen in machine learning en app-reviewprocessen geholpen hebben verdachte accounts sneller te herkennen.

Daarnaast is het bedrijf vorig jaar het App Security Improvement-programma gestart dat – naar eigen zeggen – er aan heeft bijgedragen dat developers een half miljoen zwakke plekken in software hebben verholpen bij in totaal 300.000 apps, die samen goed zijn voor 250 miljard installaties.

Daarmee is Google Play bepaald nog niet vrij van kwaadaardige apps. In december werd de banking Trojan Godfather ontdekt in de Play Store, die van daaruit 10 miljoen keer was gedownload. Ook de geavanceerde malware SharkBot kon zich in de Play Store voordoen als antivirustool.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in