Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple past regels over app-naamgeving aan voor X (Twitter)

De naamsverandering van Twitter naar X is vooralsnog niet zonder problemen verlopen. Meta en Microsoft blijken al een handelsmerk te hebben op de naam, het nieuwe, knipperende logo op het hoofdkantoor moest toch weer verwijderd worden en de app werd met zijn nieuwe naam geweigerd in de App Store van Apple. Het laatste probleem is inmiddels wel verholpen, door een historische wijziging van Apple.
© X.com
X.com

Apple heeft strenge regels voor apps die in de App Store willen komen. Eén van de regels was altijd dat de naam van de app uit tenminste twee karakters moet bestaan. Maar nu Twitter zijn naam in X heeft veranderd, voldoet de app niet langer aan die regel. Dus toen een update met de naamswijziging werd uitgerold naar iOS en Android, werd deze geweigerd op iOS.

Apple heeft echter besloten om zijn regels wat te versoepelen, waardoor apps nu ook een naam van één karakter mogen hebben, weet Betanews. Daarmee heeft X historie kunnen schrijven: het is de eerste en vooralsnog enige app in de App Store met zo'n korte naam. 

Waarom het notoir strikte Apple besloten heeft zijn regel nu toch aan te passen, heeft het bedrijf niet gezegd. 

Wel toegelaten op Android

Het probleem deed zich overigens niet voor op Android. De Google Play Store heeft dergelijke strikte regels rondom namen niet. Daardoor was er enkele dagen sprake van verschillende namen voor X op de twee mobiele besturingssystemen. Op Android heette de app al wel X, op iOS niet. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in