Google maakt een eind aan irritante web-beveiliging
Google maakt in een filmpje duidelijk dat er in de achtergrond meer gebeurt waardoor het om de tuin leiden van deze robotcheck niet zo eenvoudig is.

Er draait een algoritme dat een inschatting maakt hoe waarschijnlijk het is dat een robot probeert het betreffende formulier in te vullen. Is die kans groot dan krijgt de bezoeker alsnog een Captcha voorgeschoteld en moet de tekens proberen te ontcijferen en intikken.
Hoe Google de afweging maakt of er robots in het spel zijn, maakt het bedrijf niet bekend, vermoedelijk om de 'vijand' niet wijzer te maken bij het vinden van weer een nieuwe methode om de beveiliging te omzeilen.
De frustratie nam toe
De Captcha, afkorting van 'Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart' werd 2000 in het leven geroepen om het probleem van spambots tegen te gaan. Deze schuimen het web af op zoek naar reactie- of registratieformulieren om daar hun wervende teksten op kwijt te kunnen of andere zaken te doen waarvoor het formulier niet is bedoeld.
De makers van de spambots werden steeds inventiever in het omzeilen van de Captcha-codes die als gevolg daarvan in de loop der tijd steeds ingewikkelder werden voor mensen om in te vullen. Het is heel frustrerend om enkele keren opnieuw de codes te moeten overtypen terwijl je ergens je ter zake doende mening wil achterlaten of je wil inschrijven voor een evenement of nieuwsbrief.
Dat probleem is nog groter op de kleine schermen en toetsen van mobiele apparatuur die steeds meer wordt gebruikt als toegang tot het web. Dat was de reden voor het Google reCAPTCHA team te zoeken naar een volledig nieuwe aanpak. Google heeft gisteren de application programming interface (API) beschikbaar gesteld waarmee de nieuwe dienstverlening kan worden gebruikt.
Reacties
Om een reactie achter te laten is een account vereist.
Inloggen Word abonnee