Overslaan en naar de inhoud gaan

Toegenomen thuiswerken zichtbaar in netwerkverkeer KPN

Door de strengere coronamaatregelen van de overheid wordt er weer meer gebruikgemaakt van het vaste netwerk van KPN. Volgens het telecombedrijf, een van de grootste aanbieders van internet en mobiele telefonie in Nederland, is het 'thuiswerkverkeer' vanwege het aangescherpte thuiswerkadvies van de overheid met bijna een derde toegenomen.
netwerkverkeer, KPN
© KPN
KPN

De onderneming vergeleek de netwerkbelasting van vorige week met die van de week ervoor, toen het thuiswerkadvies nog minder streng geformuleerd was. Per 12 november geldt namelijk weer het advies om thuis te werken tenzij het niet anders kan. Tussen deze weken waren toenames van gemiddeld 25 tot 30 procent te zien.

Minder dan begin 2021

"In het eerste weekend na de strengere maatregelen, zagen we al een toename van het streamingverkeer in het weekend", zegt Paul Slot, manager infrastructuur van KPN. "Sinds maandag is de toename van het thuiswerkverkeer duidelijk waarneembaar. Sterker nog we zien het in de loop van de week ook toenemen." Hij voorziet daarom dat het thuiswerkverkeer nog verder toe zal nemen.

Toch wordt er volgens de gegevens van het telecombedrijf nog minder thuisgewerkt dan begin dit jaar, toen de overheid ook al een advies hanteerde om thuiswerken te stimuleren. De huidige verkeersniveaus zouden op ongeveer twee derde liggen van de volumes die in de eerste week van maart werden gemeten.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in