Overslaan en naar de inhoud gaan

10% salarisverlaging dreigt voor Google-thuiswerkers

Medewerkers van Google die besluiten volledig thuis te blijven werken nu de kantoren in de Verenigde Staten langzamerhand weer opengaan, krijgen mogelijk een salarisverlaging. Uit een tool om het salaris te berekenen van moederbedrijf Alphabet blijkt volgens persbureau Reuters dat medewerkers die verder van kantoor wonen, tot wel 10 procent salaris inleveren als ze fulltime thuis gaan werken.
Google-kantoren
© Google
Google

Het gaat om een experiment in Silicon Valley, waarbij medewerkers betaald worden op basis van de locatie waar ze wonen. Wie naar een goedkopere stad of staat verhuist, levert salaris in. Ontwikkelingen in Silicon Valley lopen vaak voor op andere grote bedrijven. Facebook en Twitter korten werknemers die naar goedkopere wijken verhuizen al langere tijd.

'Altijd al verschillen'

Een woordvoerder van Google legt aan Reuters uit dat de salarissen van medewerkers altijd al verschillen van stad tot stad en van staat tot staat. "De beloningen zijn altijd bepaald door de locatie en we betalen altijd aan de bovenkant van de markt, op basis van waar een werknemer werkt", aldus de woordvoerder.

Moederbedrijf Alphabet biedt werknemers een salariscalculator die hun in staat stelt om de financiële gevolgen van een verhuizing te berekenen. Uit deze interne tool zou echter blijken dat medewerkers van Google die op hetzelfde adres blijven wonen, maar thuis gaan werken, ook salaris inleveren. Dit kan in sommige gevallen oplopen tot wel 10 procent, blijkt uit screenshots die Reuters heeft gezien.

Toch maar naar kantoor?

Een medewerker van Google, die niet bij naam genoemd wil worden uit angst voor maatregelen, overweegt daarom ondanks twee uur durend woon-werkverkeer toch op kantoor te blijven werken. "Deze loonsverlaging is vergelijkbaar met mijn meest recente promotie en ik heb al dat harde werk niet voor niks gedaan", aldus de anonieme medewerker.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in