Overslaan en naar de inhoud gaan

KPN vernieuwt core-netwerk met Ericsson-apparatuur

Het Zweedse Ericsson levert de apparatuur voor de core van het 5G-netwerk van telecombedrijf KPN. In een persbericht laat het telecombedrijf weten te starten met de vernieuwing van het mobiele core-netwerk om de kwaliteit van de 5G-verbinding nog beter te maken.
Landelijke dekking LoRa van KPN
© KPN
KPN

Sinds juli kunnen KPN-klanten gebruik maken van 5G. Met het nieuwe core-netwerk komen er meer mogelijkheden bij voor 5G-gebruikers, aldus KPN. “Zoals het besparen van energieverbruik door IoT-toepassingen en real-time communicatie voor gaming en autonome voertuigen. Ook wordt dankzij deze nieuwe technologie ‘slicing’ op grotere schaal mogelijk.”

Eerste tests

De eerste tests binnen de samenwerking met Ericsson zijn afgerond, schrijft het telecombedrijf. “Daarbij zijn datasessies en gesprekken gevoerd tussen meerdere locaties en werden autonome voertuigen verbonden met het nieuwe netwerk.” De technische implementatie start in het najaar en daarna wordt stapsgewijs het huidige mobiele core-netwerk uitgefaseerd.

Louter Westerse leveranciers

Vorig jaar liet KPN weten in het core-netwerk louter voor Westerse leveranciers te kiezen. Daarmee werd het Chinese Huawei uitgesloten. Over het gebruik van Huawei-apparatuur is discussie in verband met mogelijke spionage door de Chinese overheid.

Deze leverancier wordt wel in andere delen van het netwerk gebruikt omdat – zo zei de toenmalig CFO Jan Kees de Jager in een interview – het zonder deze apparatuur bijna onmogelijk is om het beste radioantennenetwerk te leveren. “Huawei heeft een enorme voorsprong op andere leveranciers, vooral op het gebied van kwaliteit en innovatie.”

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in