Management

Infrastructuur
KPN

KPN sluit Huawei vooralsnog niet uit

KPN doet zaken met verschillende partijen bij uitrol van het netwerk.

KPN hoofdkantoor © CC0 - WikiCommons Massimo Catarinella
21 maart 2019

KPN doet zaken met verschillende partijen bij uitrol van het netwerk.

KPN sluit een samenwerking met het Chinese Huawei bij de introductie van zijn 5G-netwerk vooralsnog niet uit. Het bedrijf meldt dit na berichtgeving door RTL Z over een vermeend contract tussen Huawei en KPN dat alleen nog op een handtekening zou wachten.

KPN zegt bij de uitrol van het netwerk zoals altijd met verschillende partijen zaken wordt gedaan.

Zorgen over achterdeurtjes

Huawei ligt in verschillende landen onder vuur omdat het zich mogelijk schuldig maakt aan spionagepraktijken. Zowel de NAVO als de EU heeft zorgen uitgesproken over mogelijke 'achterdeurtjes' in software van het Chinese bedrijf, waardoor bedrijfs- of staatsgeheimen hun weg zouden kunnen vinden naar Peking.

KPN zegt bekend te zijn met de actualiteit rond Huawei en deze op de voet te volgen. Verder stelt het bedrijf dat veiligheid bij KPN topprioriteit heeft. ,,Wij waken 24 uur zeven dagen in de week over onze netwerken, apparatuur en infrastructuur en zijn op continue basis in dialoog met relevante partijen, waaronder de overheid, ook over dit soort onderwerpen", aldus KPN.

Lees meer over
1
Reacties
Wim 21 maart 2019 09:29

Spionage Huawei is flauwekul, onzin en dit is makkelijk zelf te controleren door eigen Europese diensten. geen amerikanen voor nodig en als de kwaliteit goed is goedkoper voor de klant, dan is KPN nu al de beste keus maar dan helemaal zeker !!

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.