Overslaan en naar de inhoud gaan

Windows 10-gebruikers krijgen full-screen ads voor Windows 11 voorgeschoteld

Microsoft herhaalt zijn aanpak toen Windows 7 ten einde kwam, door eindgebruikers te bestoken met grote advertentieschermen om over te stappen op de nieuwste Windows-versie. Het gaat hierbij om ads die opduiken in het nu gebruikte Windows 10.

Windows 11
Microsoft

Het einde voor Windows 10 staat gepland op 14 oktober 2025. Met ingang van die datum stopt Microsoft met de ondersteuning van die versie van zijn besturingssysteem. Dit betekent dat de softwareleverancier dan geen updates meer uitbrengt voor nieuwe functionaliteit en verbeteringen, maar ook niet meer voor beveiligingsproblemen en concrete kwetsbaarheden.

Kiezen voor bijbetalen?

Tegen betaling kunnen bedrijven en organisaties nog wel custom support aanschaffen. Dat is echter voor beperkte tijd én met oplopende kosten. Microsoft biedt deze optie om tijd te rekken straks ook aan kleinere organisaties. Voorheen was de verkrijgbaarheid van Extended Security Updates (ESU) voorbehouden aan alleen grotere klanten.

Het opduiken van full-screen ads in Windows 10 om eindgebruikers te wijzen op Windows 11 zijn opgemerkt door diverse mensen, meldt onder meer Windows Central. Gebruikers melden op Reddit dat de ads verschijnen sinds de installatie van updates die vorige week zijn uitgekomen op Patch Tuesday. Op die tweede dinsdag van elke maand brengt Microsoft patches uit, die in de regel voor bugs en kwetsbaarheden zijn.

Of kiezen voor pc-vervanging?

Terwijl de einddatum voor Windows 10 nog zo'n anderhalf jaar in de toekomst ligt, kan het voor sommige gebruikers toch krap worden. Het opwaarderen van omvangrijke pc-parken kost niet alleen tijd maar vereist ook voorbereiding door bijvoorbeeld compatibiliteit en werking van gebruikte toepassingen te controleren.

Daarnaast legt Windows 11 strikte hardwarevereisten op waardoor veel pc's die Windows 10 prima draaien niet mogen opwaarderen. Overgaan naar Windows 11 vereist dan aanschaf van nieuwe computers.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in