Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft zet Bing Chat met nuance-opties in taakbalk van Windows 11

De nieuwe Bing met GPT-gebaseerde tekstrobot is door Microsoft toegevoegd aan de Windows 11-taakbalk. Een nieuwe versie van Bing Chat biedt bovendien de mogelijkheid te kiezen voor 'creatieve' of 'feitelijke' antwoorden.
nextgen Windows event
© Microsoft
Microsoft

Microsoft maakt zijn belofte waar met de onlangs beloofde integratie van de GPT-technologie van OpenAI in diverse producten. Een daarvan is de toevoeging van Bing Chat in het zoekvenster dat elke Windows 11-pc heeft in de taakbalk, zo maakt Windows-baas Panos Panay, bekend in een blog.

De nieuwe functionaliteit blijkt al in de laatste versie van Windows 11 te zitten. Alleen is de vernieuwing slechts toegankelijk voor wie behoort tot de groep gebruikers die Microsoft heeft geselecteerd om als eerste te experimenteren met Bing Chat. Voor alle anderen leidt het zoekvenster gewoon nog naar een 'klassieke' Bing-zoekopdracht.

Feiten of fictie?

Microsoft sleutelt ondertussen verder aan de verbetering en verfijning van de GPT-integraties. Zo krijgen de gebruikers van Bing Chat de mogelijkheid te kiezen tussen zo veel mogelijk feitelijke informatie en een meer creatieve tekst in de antwoorden. Ook is er een 'gebalanceerde' optie.

Het bedrijf voegt ook een disclaimer toe: Bing is gebaseerd op AI, dus verrassingen en fouten zijn mogelijk. Daarbij staat ook het advies om 'feiten te checken'. Was een zoekmachine daar niet in de eerste plaats voor bedoeld?

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in