Overslaan en naar de inhoud gaan

Liegen over kortingen kost Dell 6 miljoen in Australië

Dell-computer met beeldscherm
Dell-desktop

Dell heeft in Australië een miljoenenboete gekregen voor bedrog met kortingsprijzen als computerkopers ook een beeldscherm zouden kopen. De zogenaamd oorspronkelijke prijzen, met een streep erdoor, waren namelijk niet van toepassing. Soms waren die bedragen opgehoogd, zodat de aangeboden koopprijs lager leek. En soms was de kortingsprijs zelfs hoger dan de eigenlijke prijs.

De Australische marktwaakhond ACCC (Australian Competition & Consumer Commission) heeft Dell een boete gegeven van 10 miljoen Australische dollars. Dat komt omgerekend neer op zo'n 5,9 miljoen euro. Deze forse boete is opgelegd voor de verkoop van 5.300 beeldschermen in Australië, wat een omzet van 2 miljoen Australische dollars (zo'n 1,2 miljoen euro) heeft opgeleverd.

'Schokkend'

Consumenten kregen op de website van Dell kortingsprijzen te zien die onjuist en misleidend waren, meldt Ars Technica. Kopers kregen daardoor de indruk dat een beeldscherm goedkoper was als ze dit gelijk bij de aanschaf van een computer zouden kopen. Dat was dus niet het geval.

De getoonde prijzen, naast een hoger bedrag met een streep erdoor, waren niet lager dan voor een losse aankoop. En in sommige gevallen was de aangeboden 'lagere' prijs zelfs hoger dan wanneer een Australische consument het bewuste beeldscherm apart zou aanschaffen bij Dell Australia. De ACCC noemt deze verkooppraktijk "schokkend".

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in