Overslaan en naar de inhoud gaan

GitHub moet identiteit lekker Twitter-broncode onthullen

Twitter heeft bij een rechtbank in Californië gevraagd om een dagvaarding (subpoena) van GitHub en die ook gekregen. Twitter wil van GitHub de contactinformatie hebben van de degene die een deel van de broncode van het sociale netwerk op het ontwikkelplatform plaatste.
Jij
© Shutterstock
Shutterstock

GitHub moet nu deze informatie verstrekken aan Twitter voor 3 april, meldt Ars Technica. Het gaat om de namen, adressen, socialmedia-profieldata en IP-adressen van de GitHub-gebruiker FreeSpeachEnthusiast. Die plaatste de broncode in januari op GitHub vlak nadat de nieuwe Twitter-eigenaar Elon Musk begon aan een rücksichtlose ontslagronde waarbij ongeveer twee derde van het personeel het veld moest ruimen.

De broncode werd pas vrijdag door GitHub verwijderd nadat Twitter het platform daartoe had gedwongen via een verwijderverzoek op basis van de Digital Millennium Copyright Act (DCMA). Het verzoek om ook de identiteit van FreeSpeachEnthusiast te onthullen, werd echter door GitHub niet ingewilligd.

Beroep is mogelijk

Met de dagvaarding op zak heeft Twitter een nieuwe stok achter de deur om GitHub daar alsnog toe dwingen. Twitter wil ook van GitHub de contactgegevens van iedereen die iets gedaan heeft met de broncode in de betreffende GitHub-repository.

GitHub kan overigens tegen de dagvaarding in beroep gaan, legt Bloomberg uit aan de hand van dit voorval, als het platform ervan overtuigd is dat het recht van vrije meningsuiting hiermee in het geding is.

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in