Overslaan en naar de inhoud gaan

Windows Server 2019 komt deze week officieel uit

Windows Server 2019 was al geruime tijd in een bèta-versie beschikbaar voor wie vast ervaring wilde opdoen met de nieuwe functies of mee wilde helpen de laatste plooien glad te strijken. Maar Scott Guthrie, bij Microsoft de hoogste baas voor de Cloud + AI Group, kondigde gisterenavond op de Microsoft Ignite-conferentie de algemene beschikbaarheid van de nieuwe Microsoft server aan.
Scott Guthrie
© Microsoft
Microsoft

Native hybrid cloud-mogelijkheden, Advanced security build-in, Extended container support en low costs with hyoerconverged infrastructure. Het zijn maar enkele van de nieuwe eigenschappen van Server 2019 die Guthrie voorbij liet flitsen op de schermen van de technical keynote van de Ignite-conferentie. Later deze week kunnen klanten de officiële versie van de serverversie daadwerkelijk downloaden.

Integratie met clouddiensten

Guthrie noemde verder de betere integratie van het datacentrum met de Azure-clouddiensten zoals bijvoorbeeld Azure Backup en Azure Site Recovery. Ontwikkelaars kunnen gebruik maken van een reeks nieuwe mogelijkheden van het Windows Server Application Platform met bijvoorbeeld efficiënte containerimages.

Guthrie wees er nog op dat de voorloper van deze versie  - Windows Server 2016 - heel goed ontvangen is en met enkele tienduizenden actieve instanties over de hele wereld, ook de snelst in gebruik genomen versie van Windows Server is. Het valt te bezien of dat resultaat met Windows Server 2019 te herhalen is.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in