Overslaan en naar de inhoud gaan

Prijsstijging doemt op voor Windows Server

Microsoft kondigt de prijsstijging voor Windows Server 2019 alvast aan, bij het uitbrengen van de eerste preview voor dat nieuwe besturingssysteem. Het gaat om een nog onbekende verhoging van de kosten voor CAL’s (client access licenses).
Windows logo
© Microsoft
Microsoft

“Het is zeer waarschijnlijk dat we de prijzen voor Windows Server Client Access Licensing (CAL) verhogen”, schrijft Microsoft-topvrouw Erin Chapple in de blogpost waarin ze de preview van Windows Server 2019 aankondigt. Deze eerste testversie is nu beschikbaar via het Insiders-programma van Microsoft.

2019 komt in 2018

De nu alvast aangekondigde verhoging van de gebruikskosten voor toegang door clientsysteem tot de volgende Windows Server-versie is nu niet gespecificeerd. “We zullen meer details geven zodra die beschikbaar zijn”, vervolgt de director of program management voor Windows Server. Bedrijven kunnen nu dus nog niet bepalen wat hun kostenverhoging zal zijn als ze migreren naar het aankomende nieuwe Windows Server.

De 2019-versie komt, ondanks de naamgeving, nog in 2018 uit. De publieke release zal in de tweede helft van dit jaar zijn, meldt Chapple in de door haar geschreven blogpost. De beschikbaarheid van de preview en de planning van release later dit jaar vormen het begin van deze blogpost.

Laatste vraag in de FAQ

Helemaal onderaan staat de FAQ met daarin als laatste onderwerp het licentiemodel voor Windows Server 2019; of dat hetzelfde is als voor de huidige 2016-release. Het antwoord op die vraag is ja, maar de invulling van dat model kent dus een hoger prijsniveau.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in