Overslaan en naar de inhoud gaan

Windows Server nu ook in Insider testprogramma

Microsoft heeft een belofte van eerder dit jaar ingelost door vanaf nu ook vroege bèta-versies van Windows Server op te nemen in het testprogramma om feedback te krijgen van geïnteresseerde gebruikers.
Windows Server 2016
© Microsoft
Microsoft

Het Insider testprogramma is een goede zet gebleken om al vroeg in het ontwikkelproces het Windows 10-besturingssysteem bij te kunnen sturen. Microsoft publiceerde nu gisteren Build 16237 als primeur voor Windows Server in het Insider programma. Deze versie is bedoeld om uiteindelijk uit te rijpen tot de '1709' feature update van Windows Server 2016 die in september uitkomt.

Build 16237 bevat een aantal vernieuwingen, zoals een preview van de Nano Server met .NET Core 2.0 en een preview image gebaseerd op PowerShell 6.0. Verder ondersteunt Windows Server in deze versie Shielded Linux VM's en biedt een betere ondersteuning van Kubernetes containerbeheer.

Ook features verwijderd

Maar er zijn in vergelijking met eerdere versies juist ook onderdelen uitgesloopt. Nano Server is nu namelijk een 'container only' besturingssysteem. Dat betekent dat bijvoorbeeld WMI, PowerShell, .NET Core en de Servicing stack niet meer voorkomen in deze versie van Nano Server.

Microsoft heeft ook veel werk verricht aan code-optimalisatie. Het resultaat is dat het downloadbestand 20 procent kleiner is dan dat van de voorgaande versie. Meer details over de build geeft Microsoft in een begeleidende blog.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in