Overslaan en naar de inhoud gaan

Samsung maakt Surface look-a-like met Snapdragon 850

Samsung heeft zijn Galaxy Book2 uitgebracht met een krachtige Snapdragon 850-processor.
Samsung Galaxy Book2
© Samsung
Samsung

Het voordeel van het gebruik van een Snapdragon-processor van Qualcomm is dat het energieverbruik aanzienlijk daalt. Volgens Samsung houdt de Galaxy Book2 het meerdere werkdagen uit op een enkele accu-lading.

De eerste generatie pc's met een processor op basis van de ARM-architectuur hadden moeite om de prestaties van de de reguliere pc-chips op basis van de x86-architectuur bij te benen. Daar moet verandering in komen met de Snapdragon 850, die door Qualcomm speciaal is ontworpen voor pc-taken.

Bekende formfactor

De nieuwe 2-in-1 van Samsung is wat uiterlijk betreft vrijwel identiek aan de SurfacePro-lijn die Microsoft zelf uitbrengt. Een body met een afneembaar toetsenbord, een uitklapbare standaard aan de achterzijde en een pen als alternatief voor het stuurvlakje om precisie-handelingen op het aanraakscherm te kunnen uitvoeren.

Het 12 inch AMOLED-scherm heeft een 3:2 verhouding. De Snapdragon-processor heeft vier 2,96 GHz kernen en vier 1,7 GHz kernen. De Galaxy Book2 is verder voorzien van 4 GB werkgeheugen en 128 GB SSD-opslag. De 2-in-1 is standaard voorzien van een modem voor mobiele netwerken en wifi. Aan de achterzijde zit een 8 MP camera en aan de voorzijde een met een 5 MP-beeldchip. Externe bronnen kunnen worden aangesloten met twee USB-C slots en er zit een microSD-slot in. 

In tegenstelling tot Microsoft levert Samsung de Galaxy Book2 standaard met een toetsenbord en pen. Het setje komt in de VS beschikbaar op 2 november en kost daar 1000 dollar.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in