Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple: Oververhitting MacBook Pro is softwarebug

Apple verontschuldigt zich voor het ongemak dat klanten ervaren met hun onlangs aangeschafte MacBook Pro. Gisteren is een fix uitgebracht in macOS High Sierra 10.13.6 Supplemental Update.
MacBook Pro met Touch Bar
© Apple
Apple

De nieuwste generatie MacBook Pro's - zowel de 13 als de 15 inch versie - worden zo warm dat de processor wordt afgeremd tot ver onder de basiskloksnelheid van 2,9 GHz. Het is niet zo zeer het warm worden van de pc als wel een element dat mist in de firmware dat de oorzaak is van het terugschakelen van de kloksnelheid van de processor, heeft Apple ontdekt.

Het bedrijf heeft het probleem niet ontdekt in de eigen hardwaretests voor de introductie van de nieuwe machines. Het kwam pas aan het licht nadat Dave Lee een video van zijn klacht over zijn dure MacBook Pro met Intel Core i9 vorige op YouTube zette.

Als verklaring voor de omissie tijdens de eigen tests zei Apple tegen The Verge dat het probleem zich alleen voordoet onder vrij specifieke en zeer zware workloads. Welk element uit de firmware miste, wil Apple niet prijsgeven. Het is duidelijk dat het software-onderdeel betrokken is bij het warmtebeheer van de pc.

Oudere generaties MacBook Pro's hebben geen last van de bug. Apple heeft een 'aanvullende macOS High Sierra 10.13.6-update voor MacBook Pro (2018) )' beschikbaar op zijn supportsite.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in