Overslaan en naar de inhoud gaan

AMD's snelle Ryzen-CPU's krijgen Vega-GPU's

Zo brengt de chipmaker begin april een volledig nieuwe lijn Ryzen-processors op basis van een 12 nm productieproces.
Lisa Su
© AMD
AMD

AMD deed de aankondigingen gisteren aan de vooravond van de Consumer Electronics Show (CES) 2018, de grootste consumententechbeurs ter wereld die vandaag van start gaat in Las Vegas.

De nieuwe lijn processoren is gebaseerd op de geheel nieuw ontworpen Zen-architectuur, die een prestatiewinst van 52 procent kan geven per klokcyclus dan de vorige generatie. AMD geeft met de nieuwe producten een schot voor de boeg aan zijn belangrijkste concurrenten: Intel voor de desktop-CPU's en Nvidia voor de GPU's.

amd ryzen desktop cpu met radeon vega graphics
amd ryzen desktop cpu met radeon vega graphics

AMD had gisteren meer aankondigingen. Zo komt er een Radeon GPU van de nieuwe Vega-generatie die is gebaseerd op een 7 nm productieproces. AMD hoopt hiermee de leiding te nemen in chips die speciaal geschikt zijn voor machinelearning-toepassingen. Ook komen er nieuwe versies van de Radeon Vega Mobile lijn van grafische processors die speciaal zijn ontwikkeld voor gebruik in ultradunne behuizingen.

Vol gas op ontwikkeling

De nieuwe Ryzen-processors voor mobiele toepassingen laten in benchmarktests een prestatieverbetering van 22 procent zien ten opzichte van de vorige generatie. Ze geven 150 procent betere grafische prestaties dan Intels krachtige i7-7500Uvi. Daarnaast zouden AMD's laptopchips 13,5 uur kunnen draaien op een enkele acculading.

amd ryzen mobile processors met radeon vega graphic
amd ryzen mobile processors met radeon vega graphic

"We hebben met succes de ambitieuze doelen gehaald die we onszelf voor 2017 hebben gesteld", zei Lisa Su, president en CEO van AMD in een verklaring. "We hebben AMD opnieuw op de kaart gezet met de introductie en levering van 10 nieuwe productfamilies. We bouwen verder op dat momentum in 2018 en maken ons sterkste productportfolio van het laatste decennium nog sterker met nieuwe CPU's en GPU's die meer nieuwe eigenschappen en betere prestaties leveren aan een groot aantal markten."

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in