Overslaan en naar de inhoud gaan

31% ICT-beslissers wil actief sturen op gelijke man-vrouwverdeling in de directie

Een relatief klein deel van de managers vindt dat organisaties moeten aansturen op een gelijke verdeling tussen mannen en vrouwen in de directie. Volgens onderzoek van IT-detacheerder Neomax|Olgreen onder ruim 50 managers en (mede)beslissers is slechts 52% van de managers daar voorstander van. Onder ICT-beslissers ligt dat aantal nog lager, namelijk op 31%.

Vrouw in de IT
Shutterstock.com

ICT-beslissers zijn echter wel vaker voorstander van een gelijke verdeling dan niet-ICT-beslissers, stelt het onderzoek. Van hen is slechts 15% het met het standpunt eens. 23% vindt het zelfs overbodig om op de gelijke verdeling in de directie aan te sturen.

ICT-beslissers (27%) vinden daarnaast vaker dan niet-ICT-beslissers (11%) dat hun organisatie bij het aannemen van werknemers te veel naar afkomst kijkt, aldus het onderzoek.

Nog veel te winnen qua inclusie

Uit het onderzoek blijkt dat er nog veel stappen te maken zijn wat betreft inclusie. Zo werkt slechts 22% van de managers in een kantoor met genderneutrale toiletten, werkt 33% in een kantoor met een gebedsruimte en werkt slechts 48% op een kantoor met een kolfruimte. Veel managers vinden deze zaken overigens ook overbodig, zeker de gebedsruimte (39%) en genderneutrale toiletten (61%). Kolfruimtes worden door slechts 18% overbodig gevonden.

"Er is in de markt een verschuiving gaande met betrekking tot diversiteit, zo ook in de IT-sector. Maar er is zeker nog werk aan de winkel. De identiteit van werknemers gaat namelijk veel verder dan alleen hun geslacht. Denk hierbij aan persoonlijke, sociale en culturele identiteit", zegt Neomax-directeur Richard Stassen. "Ambieer een inclusieve werkomgeving. Zet de toon en geef het goede voorbeeld bij ongelijkwaardigheid op de werkvloer."

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee
RV
Rienk de Vries 18 september 2023

Dat er in de ICT verhoudingsgewijs vaak minder kwalitatief geschikte vrouwen beschikbaar zijn maakt deze 31% zeker niet uit. Raar. Of willen ze soms gewoon deugpunten op het gebied van inclusie scoren?

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in