Overslaan en naar de inhoud gaan

Internet Explorer is niet dood: Microsoft luistert naar klanten

Microsoft heeft de plannen voor het uitfaseren van Internet Explorer weer gewijzigd. Op verzoek van grote klanten kunnen zij toch langer gebruik blijven maken van elementen van de sterk verouderde browser.
Internet Explorer logo

Het plan was dat Microsoft morgen zou beginnen met het verwijderen van alle visuele verwijzingen naar Internet Explorer 11 in de versies van Windows 10 waar die nog in voorkomen. Het gaat om iconen in het Startmenu en de taakbalk. De beveiligingsupdate die vanaf morgen wordt verspreid, zou de code bevatten die de veegactie ging uitvoeren voor sommige Windows-versies en met de beveiligingsupdate van 13 juni zou dat ook bij de rest volgen.

Maar eind vorige week heeft Microsoft op een FAQ-pagina over de uitfasering van IE11 duidelijk gemaakt de plannen toch weer te veranderen, zoals The Register opmerkte.  Op basis van feedback van klanten, kiest het bedrijf er nu toch voor hen meer zeggenschap te geven over wanneer de IE11 User interface-elementen worden verwijderd.

De verwijdering van de mogelijkheden voor het gebruik van functionele IE-elementen gaat echter gewoon verder, blijkt uit de woorden van Heather Poulsen, de community manager bij Microsoft verantwoordelijk voor IE11. De komende maanden zal een kleine subset van uitzonderlijke scenario's waar IE11 nog steeds beschikbaar is, doorverwijzingen krijgen naar de Edge-browser, zodat gebruikers er zeker van kunnen zijn dat ze toegang hebben tot een ondersteunde en veiliger Microsoft-browser, zegt Poulsen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in