Overslaan en naar de inhoud gaan

Dropbox legt ongelimiteerde opslag aan banden vanwege kleine groep misbruikers

Dropbox stopt met het aanbieden van een abonnement waarmee zakelijke klanten ongelimiteerd gebruik konden maken van de cloudopslagdienst. Volgens het bedrijf maakt een kleine groep misbruik van het aanbod, onder meer door de capaciteit door te verkopen of voor cryptomining. 

Limited Access
Shutterstock, designtools

Volgens een blog waarmee Dropbox de ingestelde limieten kenbaar maakt, blijkt dat een kleine groep gebruikers duizenden keren meer opslagruimte gebruikt dan de gemiddelde zakelijke gebruiker van de clouddienst. Dit excessieve gebruik kan er toe leiden dat de dienst minder betrouwbaar kan worden voor andere klanten. Daar steekt Dropbox nu een stokje voor. 

Voor veel klanten verandert er niks

Klanten van het Dropbox Advanced-abonnement kunnen in 99% van de gevallen nog zeker vijf jaar gebruik blijven maken van hun opslag zonder extra kosten bovenop hun abonnementsgeld van 24 dollar per maand, verzekert het bedrijf. Het gaat om klanten die op dit moment minder dan 35 TB in gebruik hebben. Zij krijgen daarbij nog 5TB uitloop ten opzichte van de capaciteit die ze gebruikten op het moment dat ze de gewijzigde voorwaarden ontvingen. 

Nieuwe klanten krijgen echter een limiet van 5TB per licentie. Een abonnement met drie licenties levert een team dus genoeg capaciteit op voor het opslaan van ongeveer 100 miljoen documenten, 4 miljoen foto's of 7500 uur HD video, schetst Dropbox in het blog. 

Excessieve gebruikers moeten kiezen

Met de resterende 1% wil Dropbox in gesprek. Ook zij kunnen de capaciteit die ze in gebruik hebben op het moment dat de wijzigingen ingingen, blijven benutten zonder extra kosten. Ook zij krijgen 5TB speelruimte, mits de totale hoeveelheid onder de petabyte (duizend TB) blijft. Maar die regeling verloopt na een jaar. Dropbox gaat deze klanten individueel benaderen om te kijken welke opties er voor na die periode beschikbaar zijn. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in