Overslaan en naar de inhoud gaan

Dropbox biedt directe overdracht tot wel 100GB

De nieuwe optie Dropbox Transfer laat gebruikers bestanden direct aan elkaar versturen. Dit dan in plaats van uploaden en doorgeven van een link naar de data, waar gebruikers vervolgens aan kunnen samenwerken. Dropbox Transfer werkt nog wel via de cloudopslag van die aanbieder maar bezorgt de ontvanger een eigen kopie van de data.
Dropbox Transfer
© Dropbox
Dropbox

Dropbox lijkt het hiermee op te nemen tegen enerzijds moderne dataverzendingsmanieren zoals WeTransfer, en anderzijds tegen traditionele middelen zoals mail. Opvallend is de forse omvang van 100GB aan bestanden die via Dropbox Transfer vallen te versturen. De aanbieder stelt dat dit vijf keer meer is dan wat "sommige andere diensten toestaan", waarbij het geen namen van concurrenten noem. Te versturen bestanden zijn gewoon te uploaden vanaf een computer of aan te vinken vanuit een Dropbox-omgeving.

Wachtwoord en houdbaarheid

Zodra de selectie is gemaakt, krijgt de eindgebruiker een link die dan naar voorkeur valt te delen met de beoogde ontvanger. "Je kunt de mail aan iedereen sturen, zelfs als ze geen Dropbox-account hebben", blogt de aanbieder van cloudopslag. Het is ook mogelijk om na bestandsselectie automatisch een e-mail aan te laten maken door Transfer. Ontvangers krijgen met die link een eigen kopie van de bestanden. De originele bestanden zijn dan ontoegankelijk en blijven dus onberoerd.

Daarnaast biedt deze nieuwe manier van dataverzending extra opties voor veiligheid. Zo valt er een wachtwoord en houdbaarheidsdatum in te stellen. Laatstgenoemde kan ook nog gedaan worden nádat de link voor de overdracht is verzonden aan een ontvanger. Ook notificatie van downloads is mogelijk, inclusief hoe vaak dat is gedaan. Dropbox Transfer verkeert nu in de bètafase. Het is nog onbekend op welke termijn het breed wordt uitgerold naar gebruikers.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in