Overslaan en naar de inhoud gaan

Dropbox- en OneDrive-gebruikers moeten macOS-update misschien mijden

Dropbox en OneDrive zijn druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe fundamenten voor hun macOS-client. Een aankomende update voor dat Apple-besturingssysteem trekt namelijk kernel-extensies in die beide opslagapps gebruiken voor cloud-only opslag (Files On-demand). Dropbox en OneDrive hebben vervangende technologie in de maak, maar die is nog in bèta.
Dropbox icon
© Dropbox
Dropbox

De aankomende update 12.3 voor macOS is afgelopen week als bèta-release uitgebracht. Apple merkt daarbij op dat de kernel-extensies die Dropbox Desktop Application en Microsoft OneDrive gebruiken niet langer beschikbaar zijn. "Beide serviceproviders hebben vervangingen voor deze functionaliteit nu in bèta", stelt de Mac-maker gerust. Het is echter nog niet duidelijk of de timing goed samenvalt van enerzijds de macOS-update en anderzijds de vernieuwde apps voor cloudopslag.

Maart, april?

Microsoft en Dropbox hebben hun gebruikers al wel geïnformeerd over de aankomende verandering. Zij hebben dat gedaan voordat Apple de proefversie van de volgende macOS-update heeft uitgebracht. OneDrive-aanbieder Microsoft deelt in een uitgebreide blogpost mee dat het de File Provider-extensies van Apple gaat gebruiken. Deze overstap zit in een update voor de OneDrive-app die geleidelijk aan wordt uitgerold.

Ondertussen heeft Dropbox gebruikers gemaild, maar is wat minder scheutig met details, constateert Ars Technica. Voor het aankomende macOS 12.3 heeft Dropbox nog geen volledige ondersteuning voor online-only opslag van bestanden. "We werken hier actief aan en een bètaversie zal in maart 2022 worden uitgebracht", belooft Dropbox. Volgens geruchten kan de nieuwe macOS-release in maart of april uitkomen met nieuwe Mac-systemen die Apple dan brengt.

Meer updaterisico's

Bij de nu beschikbare bèta voor macOS Monterey 12.3 waarschuwt Apple ook voor een bootloop-gevaar. Gebruikers die op hun Macs nu nog macOS Catalina draaien, moeten niet zomaar upgraden naar de bèta-releases van Monterey 12.3 of Big Sur 11.6.4. Het oudere Catalina (versie 10.15) kan een probleem opleveren op een opslagvolume waarop de FileVault-versleuteling is ingeschakeld. Bij opnieuw inloggen op dat opslagvolume kan dan een bootloop ontstaan.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in