Overslaan en naar de inhoud gaan

VMware stelt klanten gerust

VMware erkent dat nogal wat klanten zich zorgen maken over de vele veranderingen die na de overname door Broadcom zijn aangekondigd en probeert ze enigszins gerust te stellen met een andere licentiedeal.

VMware
rafapress

Broadcom rondde in november 2023 de overname van virtualisatie- en cloudbedrijf VMware af. Brodadcom betaalde voor deze overname 61 miljard dollar. Vervolgens werden grote veranderingen aangekondigd, zoals abonnementen in plaats van gebruikslicenties met ‘onbeperkte houdbaarheid’ en het drastisch wijzigen van het partnerprogramma, waardoor gebruikersorganisaties hun vertrouwde leveranciers verliezen.

Dat heeft voor grote onrust gezorgd onder de klanten van VMware. Broadcom heeft nu een license portability scheme aangekondigd, dat enige verlichting moet brengen bij de klanten. “Dit betekent dat u on-premises kunt implementeren en vervolgens uw abonnement op elk gewenst moment naar een ondersteunde Hyperscaler- of VMware Cloud Services Provider-omgeving kunt nemen, zoals gewenst. U behoudt uw licentieabonnement als u verhuist", aldus Broadcom.

Verder stelt het bedrijf dat stopzetting van VMware-producten juist gunstig is voor klanten omdat Broadcom zich zo kan concentreren op VMware Cloud Foundation en vSphere Foundation.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in