Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft steekt miljarden in cloud, datacenters en AI in Frankrijk

Microsoft gaat meer dan 4 miljard euro investeren in Frankrijk, waaronder in clouddiensten en kunstmatige intelligentie. Ook andere grote bedrijven hebben investeringen aangekondigd in Frankrijk. Maandag gaat namelijk het jaarlijkse evenement Choose France van start om buitenlandse investeerders te lokken. President Emmanuel Macron zal die top in het paleis van Versailles openen.

Microsoft Copilot
Microsoft

Volgens president Brad Smith van Microsoft is het de grootste investering van het Amerikaanse software- en technologiebedrijf in Frankrijk ooit, meldt de Franse krant Le Figaro. Zo wordt er een nieuw datacenter in het oosten van Frankrijk gebouwd en andere centra worden uitgebreid.

Meer miljarden van Big Tech

In aanloop naar de Choose France-top verklaarde het kantoor van Macron dat er dit jaar voor 15 miljard euro aan buitenlandse investeringen gemeld worden. Dat is meer dan vorig jaar toen de bijeenkomst 13 miljard euro aan investeringen opleverde. Zo zei Amazon 1,2 miljard euro te steken in Frankrijk op het gebied van cloud en logistieke infrastructuur. Grote techbedrijven waaronder ook Google zijn wereldwijd miljardeninvesteringen aan het doen in cloud en AI.

Naast techbedrijven doen ook andere ondernemingen een duit in het Franse zakje. Zo maakten de farmaceuten Pfizer en AstraZeneca investeringen in Frankrijk bekend, net als banken en chemiebedrijven. Op de top in Versailles komen ongeveer 180 bestuursvoorzitters en topbestuurders van bedrijven samen en worden 56 investeringsprojecten in Frankrijk naar buiten gebracht, aldus het Elysée. Het is de zevende editie van Choose France.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in