Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple past iCloud aan op Windows 10-compatibiliteit

Apple heeft gisteren versie 7.8.1 van iCloud for Windows uitgebracht. Die moet een einde maken aan installatie- en synchronisatieproblemen in combinatie met de Windows 10 Oktober Update.
iCloud-logo (blauw)
© Apple
Apple

De afgelopen weken kwamen verschillende problemen met iCloud for Windows naar boven, meldde 9to5Mac. Wie de Windows 10 Oktober Update al had geïnstalleerd en probeerde iCloud for Windows (opnieuw) te installeren, liep tegen foutmeldingen en een vastlopende installatie aan. Wie iCloud for Windows al had geïnstalleerd en daaroverheen de Oktober Update uitvoerde, kreeg problemen met het synchroniseren van bestanden en andere bugs.

Selectieve blokkade

Apple en Microsoft waren er na de eerste meldingen snel bij met een erkenning van de problemen. Microsoft liet vanaf dat moment de Windows Update-routine checken of er een iCloud-installatie op de machine aanwezig is. In dat geval werd de update-routine afgebroken.

Apple waarschuwde op zijn supportsite dat de versies tot en met 7.8.0 - tot dan toe de meest recente versie - niet compatibel waren met de Oktober-update. Met het uitbrengen van de 7.8.1-versie moet de interactie met Windows 10 weer op orde zijn. De Apple-supportsite is daarop aangepast.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in