Overslaan en naar de inhoud gaan

ProRail vindt hardwaredefect in onderzoek naar grote treinstoring

Het onderzoek naar de oorzaak van de IT-storing op de verkeersleidingspost van ProRail is dinsdagmiddag nog in volle gang. "We hebben wel het idee dat we steeds dichter bij de oorzaak van het probleem komen", laat een woordvoerder van de spoorwegbeheerder weten.
treinstation
© CC BY 2.0 - Flickr.com
CC BY 2.0 - Flickr.com

ProRail denkt dat het gaat om een probleem met de hardware. Daarin is een defect gevonden, maar de vraag is nog of dat ook daadwerkelijk de oorzaak was van de grote storing.

Als gevolg van de storing ontstonden grote problemen in het treinverkeer rondom Amsterdam. Veel reizigers strandden omdat ze niet meer naar huis konden. ProRail zegt er alles aan te doen het vertrouwen van de reiziger te herstellen, maar realiseert zich dat dat "tijd nodig heeft". "Vertrouwen valt of staat met de kwaliteit van het product dat wij leveren, dus we zullen moeten laten zien dat we dat ook doen", aldus de woordvoerder.

Oorzaken uitsluiten

Voorlopig wordt het treinverkeer geregeld vanuit een uitwijkpost in Utrecht. "Deze uitwijklocatie draait stabiel en de hinder voor reizigers is hiermee opgelost", verklaart het treinvervoersbedrijf. "Ondertussen werken we in Amsterdam aan herstel van de systemen. Hoewel in het onderzoek en tijdens de herstelwerkzaamheden steeds meer oorzaken van de storing zijn uitgesloten is de definitieve oplossing nog niet gevonden."

"Zodra we die wel hebben - en de systemen uitgebreid zijn getest en weer stabiel kunnen draaien - brengen we de treinverkeersleiding weer van Utrecht naar de verkeersleidingspost in Amsterdam. Dat moet uiteraard veilig gebeuren en hinder voor het treinverkeer proberen we bij die overstap zo klein mogelijk te houden. Als meer bekend is over de overstap informeren we daarover, onder meer via deze website."

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in