Overslaan en naar de inhoud gaan

Treinverkeersleiding nu omgeleid; IT-noodgreep voor treinstoring

ProRail heeft het treinverkeer in en rond Amsterdam op maandagochtend weer op gang gekregen door een noodgreep. Dit zegt een woordvoerder van het treinvervoersbedrijf. De getroffen noodmaatregel is het omleiden van de treinverkeersleiding in Amsterdam, die platligt door een IT-storing sinds zondag namiddag.
© NS
NS

De Amsterdamse verkeersleidingspost is nu doorgeschakeld naar de centrale post in Utrecht, legt de woordvoerder uit. Het personeel van de Amsterdamse post bedient de post nu dus vanuit Utrecht. Ondertussen is de oorzaak van de storing nog altijd niet bekend. ProRail doet hier onderzoek naar en biedt samen met vervoerder NS excuses aan: de twee bedrijven "vinden dit alles erg vervelend voor reizigers en vervoerders".

Even verholpen (door reset)

De storing ontstond zondag aan het einde van de middag en was korte tijd verholpen. De IT-systemen die toen niet goed meer functioneerden, waren toen gereset en leken daarna weer naar behoren te werken. De storing keerde in de avond echter terug. Daardoor reden er geen treinen van en naar Amsterdamse stations voor een groot deel van de avond, gedurende de hele nacht en ook nog maandagochtend. Ook was er 's nachts vanwege de storing in Amsterdam geen treinverkeer mogelijk van en naar Utrecht Centraal.

De noodgreep heeft er maandagochtend voor gezorgd dat het treinverkeer in en rond Amsterdam vanaf 9:00 uur weer op gang is gekomen. De nasleep van de IT-storing is echter nog niet voorbij. De rest van de maandagochtend zijn er naar verwachting nog verstoringen op het spoor. ProRail spreekt van kortere treinen dan gepland, en meldt dat treinen misschien nog niet zijn schoongemaakt voordat ze weer worden ingezet.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in