Overslaan en naar de inhoud gaan

IT-storing voor treinverkeer blijft Randstad teisteren - UPDATE

Het treinverkeer in en rond Amsterdam, inclusief Schiphol, is maandagochtend nog steeds verstoord. Vele reizigers zijn sinds zondag gestrand en de impact kan een vlekwerking hebben op woon/werkverkeer voor een groter deel van Nederland. De oorzaak van de storing die ervoor zorgt dat er geen treinen van en naar Amsterdam rijden is nog niet bekend, zegt een woordvoerder van ProRail. De spoorbeheerder kan dus ook niet zeggen wanneer het treinverkeer weer op gang komt.
rood sein, ProRail
© ProRail
ProRail

"In ieder geval niet in de ochtend, wat er daarna gebeurt, is koffiedik kijken."

ProRail zegt dat het resetten van de systemen niet heeft geholpen. "We zijn naarstig op zoek naar wat de oorzaak is, die is heel moeilijk te vinden." Dat de oorzaak nog onbekend is noemt de woordvoerder "ontzettend vervelend, de impact is heel groot".

De storing op de verkeersleidingspost in Amsterdam ontstond zondag aan het einde van de middag en was korte tijd verholpen, maar keerde in de avond terug. Daardoor reden er een groot deel van de avond en de hele nacht en maandagochtend geen treinen van en naar Amsterdam en station Schiphol Airport. Ook was er 's nachts vanwege de storing in Amsterdam geen treinverkeer mogelijk van en naar Utrecht Centraal. De spoorbeheerder roept reizigers op om niet naar Amsterdam en omgeving te komen. Rond Utrecht Centraal rijden de treinen maandagochtend wel weer.

Update:

Het treinverkeer rond Amsterdam komt vanaf 9:00 uur weer op gang, meldt ProRail in een update op zijn webpagina over deze grote treinstoring. Het spoorbedrijf geeft daarbij wel aan dat er de rest van de ochtend nog verstoringen in het verkeer en vervoer zullen zijn. De nasleep van de IT-storing en het lamleggen van treinverkeer kan zal nog flinke tijd duren. Dit omvat kortere treinen dan gepland, en dat treinen misschien nog niet zijn schoongemaakt voordat ze nu weer worden ingezet. "In de rest van het land rijden de treinen zo veel als mogelijk volgens dienstregeling", aldus ProRail. Ondertussen loopt nog het onderzoek naar de oorzaak van de IT-storing, die zondagnamiddag is begonnen en na een systeemreset toch weer is opgetreden.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in