Overslaan en naar de inhoud gaan

Storing verstoort storingssysteem ProRail

Het Nederlandse treinverkeer ondervindt dinsdag veel hinder, met name rond Den Haag, Eindhoven, Leiden en Amsterdam. Ook in andere delen van het land kampen reizigers met vertragingen en uitvallende treinen. ProRail kampt met storingen, waaronder in het systeem voor afhandeling van storingen.
rood sein, ProRail
© ProRail
ProRail

"Veel treinhinder in heel Nederland", meldt ProRail in een melding op zijn website. "Het treinverkeer in Nederland ondervindt op dit moment veel hinder. Er zijn veel treinen die vertraagd zijn of zelfs uitvallen. Dit heeft meerdere oorzaken." De spoorwegbeheerder meldt hierbij dat het nu handmatig aanpassingen moet doorvoeren.

Storing in storingssysteem

Volgens ProRail komen de problemen door storingen "van verschillende aard" en door drukte op de verkeersleidingsposten. Zo is er een systeem dat helpt bij afhandelingen van storingen, maar dat systeem kampt nu zelf met een storing. Dat betekent dat medewerkers bij storingen op het spoor alle aanpassingen handmatig moeten doorvoeren. "Dit zorgt voor heel veel extra werk waardoor treinen vertragen."

ProRail zegt met "man en macht" te werken om de treinen te laten rijden. Treinreizigers krijgen het advies om een reisplanner te raadplegen voordat ze op pad gaan. De treinverstoringen concentreren zich rond Den Haag, Eindhoven, Leiden en Amsterdam, maar dit heeft ook uitstraling op het treinverkeer in de rest van het land.

Kou, spoorlopers, aanrijding

In de ochtend hadden goederentreinen last van rijp op de bovenleiding. Dit zorgde voor problemen rond Haarlem en Den Haag Mariahoeve. Bij Nijmegen liepen treinen vertraging op door spoorlopers. Rond Leiden zorgde een aanrijding voor hinder. Vervoerder NS meldt nu halverwege de middag twaalf storingen voor het treinverkeer, naast nog vijf gevallen van werkzaamheden op en aan het spoor.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in