Overslaan en naar de inhoud gaan

Ontslagronde bij PostNL verklapt door technische fout

PostNL heeft zelf per ongeluk zijn forse ontslagronde een halve dag te vroeg onthuld. Door een technische fout zijn persberichten hierover zo'n twaalf uur eerder op de eigen website gepubliceerd. Daarna is het door automatische scans op siteveranderingen opgepikt door persbureau Bloomberg.
PostNL
© CC BY-SA 2.0 - Flickr.com
CC BY-SA 2.0 - Flickr.com

Het Nederlandse postbezorgingsbedrijf laat weten dat het een technische fout heeft gemaakt, meldt persbureau ANP nu. Om 07.00 uur maandag stond de publicatie van de jaarcijfers gepland, waarna er allerlei momenten waren om de media in te lichten. Maar in plaats daarvan stonden alle persberichten zondagavond om 20.00 uur op de website van het bedrijf.

Volautomatisch opgepikt

Deze premature publicatie is vervolgens opgemerkt door financieel persbureau Bloomberg. Dat bedrijf maakt namelijk gebruik van geautomatiseerde systemen om veranderingen op sites te bespeuren. Bloomberg heeft de per ongeluk online geplaatste cijfers en ontslagberichten gelijk doorgeplaatst, waardoor het wereldkundig is gemaakt.

Om iets na middernacht besloot PostNL de uitgelekte jaarcijfers en reorganisatieplannen uiteindelijk zelf - en dus bedoeld - vrij te geven. Die werden toen weer online gezet en verspreid naar de media. Zondagavond had PostNL al wel drie vakbonden uitgenodigd om bijgepraat te worden over de plannen, maar alleen BVPP ging op die uitnodiging in. Bestuurders van CNV en FNV lukte dat niet. Zij zijn later alsnog op de hoogte gesteld.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in