Overslaan en naar de inhoud gaan

Hackaanval bezorgt Britse post een 'Brexit'

Het Britse postbedrijf Royal Mail kan voorlopig geen post en pakketten naar andere landen sturen. Het bedrijf heeft last van wat het een "cyberincident" noemt. Royal Mail roept klanten zoals ondernemingen op om voorlopig geen exportpakketten aan te bieden.
post, Britse post, Royal Mail
© Royal Mail
Royal Mail

Royal Mail is een van de grootste postbedrijven ter wereld en via pakketdochter GLS ook actief in Nederland. Volgens het bedrijf maken duizenden Britse ondernemingen gebruik van zijn diensten om pakketten naar klanten buiten het Verenigd Koninkrijk te sturen.

Ransomware?

Wat het cyberincident precies inhoudt is niet helemaal duidelijk. Mogelijk gaat het om ransomware  waardoor het 507 jaar oude Royal Mail niet bij zijn systemen kan. Het bedrijf zegt met externe experts samen te werken om de problemen op te lossen. Ook is het incident aan toezichthouders en veiligheidsdiensten gemeld.

Het lukt Royal Mail nog wel om poststukken van bedrijven buiten Groot-Brittannië in te voeren. Bij dat soort pakketten moet wel met een iets langere levertijd rekening worden gehouden. Op de website van het postbedrijf staat vooralsnog niets vermeld bij de pagina's voor internationale verzendingen. Op social network Twitter maakt Royal Mail wel melding van de verstoring.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in