Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft heeft nieuw AI-hulpje dat alle Office-functies aaneen rijgt

Microsoft introduceerde eind vorige week Microsoft Loop, een nieuw AI-gebaseerd hulpje dat helpt bij het opzetten van projecten in teams van maximale 50 deelnemers. Het beschikt daarbij over een integratie met de Office-tools.
Microsoft Loop
© Microsoft
Microsoft

Loop is de volgende in de reeks AI-gebaseerde hulpmiddelen die Microsoft in rap tempo introduceert. Loop is gebaseerd op CoPilot dat de week ervoor werd onthuld en suggesties doet binnen losse Office-applicaties. Loop rijgt die functies aan elkaar in een samenwerkingsapplicatie die veel weg heeft van Google Workspace. Loop bevat drie onderdelen: workspaces, pages en components.

Om een project te starten, suggereert Loop op basis van een aantal relevante kernwoorden welke apps het best kunnen worden gebruikt voor dat doel. Loop creëert dan de benodigde documenten in de betreffende Office-tools. Vervolgens suggereert Loop onderdelen die gebruikt kunnen worden op die pagina's zoals templates, opmaak en afbeeldingen.

Loop biedt ook de mogelijkheid om voor een onderdeel van het project waarbij expertise van buiten het team of de organisatie nodig is, deze te betrekken bij de werkzaamheden. In dat geval krijgen de externen alleen toegang tot geselecteerde informatie of onderdelen van het project.

Alle componenten die met behulp van Loop zijn gemaakt, kunnen met een knip-en-plak-actie worden opgenomen in andere Office-documenten. Het is ook mogelijk een statusmelder te koppelen aan taken binnen Loop zodat teamleden op de hoogte kunnen worden gehouden van de vorderingen. Er is ook een koppeling met de planningtools van Microsoft zodat er todo-lijstjes kunnen worden gemaakt en er notificaties kunnen worden verzonden.

Loop is beschikbaar als webapplicatie en als app op Android en iOS.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in