Management

Zakelijke software
Kantoortuin

Zakelijke freeriders frustreren LibreOffice-gemeenschap

The Document Foundation wil niet dat bedrijven de Community edition gebruiken.

© Shutterstock
8 februari 2021

The Document Foundation wil niet dat bedrijven de Community edition gebruiken.

De Community-uitvoering van LibreOffice is voor individuele gebruikers, niet voor zakelijk gebruik, foetert The Document Foundation (TDF) tegen zakelijke freeriders. De vrijwilligersgemeenschap van ontwikkelaars is nu te veel bezig met het oplossen van problemen voor zakelijk toepassingen terwijl ze er niets voor terug krijgen. Zakelijke gebruikers moeten overstappen naar de LibreOffice Enterprise-distributies van partners als Collabora en Red Hat, waarschuwt The Document Foundation. De freeriders vertragen de ontwikkeling van LibreOffice onnodig

De genoemde partners voor de bedrijfsmarkt hebben hun LibreOffice-distributies al aangepast voor zakelijk gebruik. Veel van de zakelijke functionaliteiten waar nu in de Community-versie om wordt gevraagd, zijn daarin al afgedekt. Bovendien bieden die partnerleveranciers langdurige support-contracten en Service Level Agreements, zegt TDF in een blog naar aanleiding van het uitkomen van versie 7.1 van de alternatieve Office-software.

LibreOffice 7.1 komt met een flink aantal verbeteringen in alle onderdelen van het opensourcepakket. Zo zijn er meer mogelijkheden om de interface aan te passen aan persoonlijke voorkeuren. Verder heeft bijvoorbeeld de tekstverwerker Writer meer mogelijkheden om de formattering van teksten zichtbaar te maken en aan te passen. TDF heeft een video gemaakt die de nieuwe functionaliteiten toelicht.

Lees meer over Management OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.