Overslaan en naar de inhoud gaan

LibreOffice standaard opgenomen in Nextcloud

De ontwikkelaars van de browsergebaseerde uitvoering van opensourcekantoorpakket Libre Office brengen een nieuwe versie uit die makkelijker te installeren is. Met deze release van Collabora Online 'promoveert' de websoftware ook tot default app voor kantoorwerk in Nextcloud. Dat opensourcecloudplatform neemt het op tegen Microsoft 365 en de combinatie van Google Drive plus Google Docs.
browser-based LibreOffice
© Collabora
Collabora

Het ontwikkelteam achter Collabora Productivity kondigt aan dat het hard heeft gewerkt aan een vereenvoudigde installatie voor gebruikers. Zij hoeven niet langer in de weer met het installeren van images voor Docker-containers, het configureren van certificaten, het openzetten van netwerkpoorten en dergelijke IT-handelingen. Collabora Online, wat LibreOffice in de vorm van een webapp is, valt voortaan met een enkele muisklik te installeren in Nextcloud. Dat platform doet onder meer dienst voor de Bundescloud van Duitsland.

Nextcloud heeft deze in-browser werkende uitvoering van kantoorpakket LibreOffice al in zijn aanbod aan gebruikers, maar verheft het nu tot de default app voor productiviteit van en samenwerking (collaboration) door kantoormedewerkers. Dit gebeurt in de nieuwe release van het Nextcloud-platform, wat sinds begin dit jaar de naam Nextcloud Hub draagt. De 19-release daarvan is al enige tijd in de maak en brengt ook verbeteringen voor beheerders.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in