Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft: Office 365 is veel beter dan Office 2019

Met een bijzondere marketingcampagne maakt Microsoft duidelijk dat het liever heeft dat zijn gebruikers een Office 365-abonnement nemen in plaats van een losse Office 2019-licentie. Met Office 365 kan je veel meer, is de redenatie.
© Pixabay
Pixabay

Volgens Microsoft is Office 365 uitgebreider en beter qua features en doorlopende updates. Een opvallende promotievideo laat tweelingen Office 365 en Office 2019 gebruiken en wijst op de meerwaarde van eerstgenoemde. 

Office 2019 is 'frozen in time'

Office 2019 krijgt namelijk geen updates die nieuwe features toevoegen en ontvangt alleen kritieke veiligheidsupdates. Een Microsoft-topman schrijft daarom in een blogpost dat Office 2019 'frozen in time' is. Gebruikers van een Office 365-abonnement krijgen echter doorlopend en voor langere tijd beide soorten updates. Mits ze blijven betalen, uiteraard. 


 

Prijsverschil wordt niet genoemd

Critici, zowel experts als Microsoft-gebruikers, noemen de reclamevideo misplaatst en vinden het vreemd dat Microsoft Office 2019, zijn eigen software, achterhaald en niet-volledig noemt. Eén van de kritiekpunten is dat het techbedrijf met geen woord rept over de kosten van de twee pakketten. Met een Office 2019-licentie kan je jaren vooruit en betaal je eenmalig 150 euro. Een abonnement op Office 365 Personal kost 69 euro per jaar. 

Los van de prijs zijn er gebruikers die een Office 2019-licentie prefereren omdat de software geen koppeling met de cloud vereist. Daarnaast kan je aangeven dat Microsoft geen data mag verzamelen - niet mogelijk bij een Office 365-abonnement.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in