Overslaan en naar de inhoud gaan

Word breekt Android-record

De Word-app voor Google's mobiele besturingssysteem is de grens van één miljard installaties op Android gepasseerd. Dit succes van Microsofts mobiele app voor het platform van zijn concurrent geeft bewijs voor de marktdominantie van de bekende applicaties in Microsofts productiviteitspakket Office. Voorheen waren de Office-applicaties effectief Windows-gebonden, hoewel Macs wel werden bediend maar dan met een vaak achterlopende uitvoering.
Word Android
© Microsoft
Microsoft

Een jaar geleden zat de Word-app voor Android nog op 'slechts' een half miljard installaties, meldt Android Police ter vergelijking. Microsofts app voor tekstverwerking was de eerste die dat aantal wist te bereiken. Ondanks de opkomst van SaaS-gebaseerde (Software-as-a-Service) Office-tegenhangers als Google Docs blijken de traditionele productiviteits-apps van Microsoft onveranderd veelgebruikt. Overigens is het aantal van meer dan één miljard installaties niet puur en alleen te danken aan downloads uit Google's app store voor Android.

Pc-praktijken

Naast Android-gebruikers die zelf, bewust kiezen voor downloaden uit de Play Store tellen bij 'installaties  ook de aantallen mee die worden meegeleverd door smartphonemakers als Samsung. Die Zuid-Koreaanse Android-gigant heeft een overeenkomst met Microsoft om Word en andere apps voorgeïnstalleerd mee te leveren op hun toestellen. In de pc-wereld van Windows zijn dergelijke deals voor softwaremeelevering door hardwaremakers al jaren praktijk. Het Word-record van één miljard Android-installaties staat dus niet gelijk aan één miljard gebruikers.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in