Overslaan en naar de inhoud gaan

Android op 2,5 miljard apparaten

Het Android-besturingssysteem staat, alle versies bijeengenomen, wereldwijd op 2,5 miljard apparaten zoals smartphones en televisies. Daarmee is Android het meest gebruikte besturingssysteem ter wereld en groter dan iOS of Windows.
Android mascottes
© Google
Google

De groei van Android is vooral de laatste jaren snel gegaan, zo meldt ZDNet. Volgens de website had Android een jaar geleden 2 miljard gebruikers, en kwamen er de afgelopen vier jaar zo’n 1,5 miljard gebruikers bij.

Concurrentie

Android schiet met de 2,5 miljard gebruikers de concurrentie ver voorbij. Zo staat Apple’s besturingssysteem iOS wereldwijd op 1,4 miljard apparaten. Meer dan de helft hiervan, zo’n 900 miljoen, betreft een iPhone. Microsoft zegt 1,5 miljard gebruikers te hebben, waarvan 800 miljoen gebruikers Windows 10 draaien.

De vrije toegankelijkheid van Android voor fabrikanten is mede verantwoordelijk voor de populariteit. Voor het gebruik van Windows moeten fabrikanten betalen en Apple verbiedt het gebruik van iOS door andere fabrikanten.

Alle versies

De cijfers zijn zeer positief te noemen, maar beslaan wel álle versies van het besturingssysteem. Van de vele gebruikers van het Android-besturingssysteem is slechts een klein gedeelte up-to-date met zijn software: slechts 10,4 procent van de gebruikers heeft de meest recente versie van de software, Pie, op zijn apparaat staan.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in