Beheer

Windows
Microsoft, marketing

Windows gaat bestanden aanbevelen in Verkenner

'Meest relevante content' wordt door Windows naar voren geschoven in bestandsbeheer.

© Microsoft
9 maart 2023

'Meest relevante content' wordt door Windows naar voren geschoven in bestandsbeheer.

Microsoft is begonnen met het testen van aanbevelingen voor bestanden in de Windows Verkenner. Dat klassieke onderdeel van Windows voor het beheren van bestanden wordt flink onder handen genomen, voor onder meer ads en cloudintegratie. De nu in test gaande functionaliteit schotelt gebruikers van Windows 11 straks 'aanbevolen bestanden' voor.

Het openen van het thuis-tabblad in de Verkenner levert dan een overzicht met bestanden die volgens het besturingssysteem het meest relevant zijn. Vooralsnog is deze nieuwe functionaliteit alleen beschikbaar voor zakelijke gebruik. Één van de vereisten is namelijk dat gebruikers ingelogd bij Windows moeten zijn met een account voor Azure Active Directory (AAD), meldt Microsoft in een blogpost.

Cloudconnectie

"Bestanden die worden aanbevolen, zullen cloudbestanden zijn die zijn geassocieerd met dat account", schrijven Microsoft-managers Amanda Langowski en Brandon LeBlanc in de blogpost. Dit betekent dat die bestanden hetzij van de gebruiker zelf zijn, hetzij gedeeld met die gebruiker door andere gebruikers.

Deze nieuw ontwikkelde functionaliteit bevindt zich nog in een vroege fase. Microsoft begint nu de uitrol naar gebruikers, die zich hebben aangemeld voor het testprogramma Windows Insider. De uitrol is voor het Dev Channel in dat programma voor bètasoftware.

Constante updates

Microsoft zegt feedback op deze vernieuwing van de Verkenner in de gaten te houden. Dit om te zien hoe het 'landt' voordat de aanbevelingen voor bestanden breder worden gepusht naar Windows-gebruikers. De softwaremaker en cloudaanbieder heeft een jaar geleden al aangekondigd zijn ontwikkel- en releaseschema voor Windows 11 om te gooien. Dat besturingssysteem krijgt op constante basis updates doorgevoerd.

recommended files Windows 11

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.