Beheer

Windows
Windows 10 installeren

Windows 10 May 2019 Update komt heel voorzichtig

Microsoft heeft gisteren de officiële versie (1903) van Windows 10 May 2019 Update beschikbaar gemaakt.

© CC BY 2.0,  quapan
22 mei 2019

Microsoft heeft gisteren de officiële versie (1903) van Windows 10 May 2019 Update beschikbaar gemaakt.

Microsoft belooft dat het upgrade proces van de Windows 10 2019 Spring Update (1903) veel voorzichtiger zal verlopen dan bij de vorige grote updates. Die gaven aanleiding tot veel problemen bij gebruikers.

In een blogpost kondigde John Cable, director of program management for Windows Servicing and Delivery, aan dat deze vanaf vandaag beschikbaar is voor klanten die de laatste release willen hebben. Door op 'check for updates' te klikken moet de nieuwste Windows 10 binnenkort verschijnen. Na downloaden kan de gebruiker zelf een moment kiezen om de installatie te voltooien. Deze nieuwe mogelijkheid is beschikbaar voor iedereen die Windows 10, versie 1803 of versie 1809 met de laatste beveiligingsupdates heeft geïnstalleerd.

Microsoft waakt ervoor niet nog eens in de ellende terecht te komen die volgde op de uitrol van de updates van 2018. Er volgt een zorgvuldige een langzame uitrol. Ook is er een Windows release health dashboard waarop het bedrijf inzichtelijk maakt hoe het is gesteld met uitrol van de nieuwe versie en welke problemen zijn gemeld. De inhoud van het overzicht kan eenvoudig worden gedeeld via sociale media. 

Zelfhulp ingebouwd

Een derde maatregel is een aangescherpte self-repair routine. Wanneer de routine zelf ontdekt dat de installatie spaak loopt, volgt er een automatische analyse van het probleem en kunnen er diverse herstelprocedures in gang worden gezet met betrekking tot schijfproblemen, corrupte system files en dergelijke.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.