Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft ziet af van Windows 10 update in april

De eerstvolgende feature-update van Windows 10 stond voor april op de planning. Die planning is nu zeker een maand opgeschoven.
wanhoop
© CC BY 2.0 - Flickr
CC BY 2.0 - Flickr

Microsoft wil de problemen die ontstonden met de laatste feature update 19H2 - die van oktober vorig jaar - niet nog eens meemaken. Daarom is voor de voorjaarsupdate 19H1, die doorgaans in april als officiële versie beschikbaar komt, een extra maand testen gepland. Volgende week komt er in de Release Preview ring van het Insider testprogramma een bèta-versie beschikbaar voor dat doel, meldt Ars Technica. Bij de najaars-update is deze extra testfase eigenlijk overgeslagen.

Microsoft gaat daarnaast een systeem inzetten dat met machine learning sneller meldingen van bugs in een update signaleert. Zo hoopt het bedrijf problemen in een vroeg stadium te ontdekken en - als dat nodig is - het uitrollen van de update te pauzeren tot de bug is gerepareerd. Daarvoor gaat micrsoft ook Twitterfeeds en blogpost op bijvoorbeeld Reddit volgen. Tot nog toe keek het bedrijf vooral naar meldingen op het officiële Insider Hub-kanaal waar bugs gemeld konden worden.

Update uitstellen

Maar er komen meer veranderingen, zoals in de Windows Update-routine. Gebruikers kunnen nu kiezen om het installeren van de halfjaarlijkse update uit te stellen voor zolang Microsoft maandelijkse beveiligingsupdates van de voorgaande versie uitgeeft.

Ook de maandelijkse beveiligingsupdates zijn nu makkelijker uit te stellen, ook voor gebruikers van Windows 10 Home, meldde Microsoft al eerder. Het uitstel kan maximaal voor een periode van 35 dagen. Verder verbetert Microsoft het systeem waarmee bepaald wordt wanneer updates worden geïnstalleerd. Niet alleen maakt Windows Update daarvoor gebruik van vooraf ingegeven uren 'Active Hours' waarbinnen de gebruiker een update niet op prijs stelt, maar het systeem houdt ook zelf bij op welke tijden de gebruiker het meest de pc gebruikt.

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in