Overslaan en naar de inhoud gaan

Windows 10 21H1 nu beschikbaar voor zakelijke validatie

Microsoft heeft de lente-update van Windows 10, ook bekend als Windows 10 21H1, beschikbaar gemaakt voor zakelijke validatie. Bedrijven en andere zakelijke gebruikers kunnen daarin vast de nieuwe functies en fixes bekijken, voordat de update algemeen beschikbaar wordt gemaakt.
Windows 10 venster

Zakelijke gebruikers kunnen de aankomende update vast binnenhalen via Windows Update, Windows Server Update Services en de Azure Marketplace, meldt Microsoft op zijn website. Ook is het mogelijk om de ISO te downloaden. De update is nu alleen beschikbaar voor zakelijke versies van Windows 10 die bijvoorbeeld door een IT-afdeling beheerd worden, dus niet voor apparaten die de Home-editie gebruiken.

Via de versie voor zakelijke validatie kunnen bedrijven bijvoorbeeld achterhalen hoelang het duurt voor apparaten vanaf oudere versies updaten naar 21H1 en hoeveel downtime daarbij komt kijken. Ook zijn de nieuwe functies vast inzichtelijk, al zijn die nog niet in de praktijk bruikbaar. Microsoft laat weten dat die functies pas beschikbaar worden als ze aangezet worden via de 'enablement package'. 

Weinig grote updates

Windows 10 21H1 bevat echter weinig echt grote nieuwe functies. Microsoft kondigde in februari al aan dat ook deze update bescheiden blijft. Dat is in lijn met eerder beleid van Microsoft. Begin vorig jaar werd de ontwikkeling van Windows 10 op een lager pitje, onder meer als gevolg van de coronapandemie. De halfjaarlijkse updates zijn sindsdien minder ingrijpend. 

Wanneer Windows 10 21H1 algemeen beschikbaar wordt gemaakt, is nog onduidelijk. Naar verwachting is dit rond mei dit jaar. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in