Beheer

IT beheer
WhatsApp op smartphone

WhatsApp helpt migratie van iOS naar Android

WhatsApp-overstappers kunnen berichtenhistorie meenemen, naar sommige Androids.

© Pixabay
12 augustus 2021

WhatsApp-overstappers kunnen berichtenhistorie meenemen, naar sommige Androids.

WhatsApp laat gebruikers hun berichtenhistorie migreren als ze overstappen van iOS naar Android. Tot op heden was dat standaard niet mogelijk, wat een vorm van lock-in kon betekenen voor WhatsApp-gebruikers op iPhones. Facebooks chat-app brengt nu de mogelijkheid om de hele voorgeschiedenis aan WhatsApp-berichten toch mee te nemen, inclusief ingesproken notities, foto's en conversaties. Dit geldt echter niet voor alle overstappers.

De nu onthulde migratiemogelijkheid bestrijkt in eerste instantie de net onthulde nieuwe vouwsmartphones van Samsung. Dit zijn de Z Fold 3 en de Z Flip 3, waarbij eerstgenoemde horizontaal opvouwt en laatstgenoemde verticaal inklapt. Na die twee nieuwe toestellen met vouwbaar scherm volgen op termijn nog andere Android-smartphones.

Lock-in door cloud

Eerst komen in de komende weken nog andere Samsung-toestellen aan bod voor de migratiemogelijkheid van WhatsApp. Het is de bedoeling dat uiteindelijk alle Android-smartphones worden bestreken door deze langverwachte WhatsApp-functionaliteit, schrijft onder meer Engadget. Het is nog niet bekend op welke termijn dit gaat gebeuren.

De belemmering voor het overhevelen van de berichtenhistorie in WhatsApp schuilt in de standaardlocatie voor back-ups daarvan. Op iOS is dat Apple's iCloud, terwijl het op Android dan Google Drive is. Overhevelen kan daardoor alleen van en naar smartphones die hetzelfde besturingssysteem draaien.

Omzeilen met kabel

De nieuwe optie die WhatsApp nu biedt, gebruikt een fysieke kabel met Lightning-stekker (voor iPhones) aan de ene kant en een USB-c stekker (voor Androids) aan de andere kant. Hierbij kan er nog wel een migratieprobleem optreden, merkt The Verge op. Gebruikers die eerder van smartphone-OS zijn gewisseld, kunnen daardoor twee verschillende cloudback-ups hebben. De lokale migratie voegt die twee dan niet samen tot één actueel bestand.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.