Overslaan en naar de inhoud gaan

WhatsApp-bug verbergt oudere conversaties

Een onhandige bug in de bètaversie van WhatsApp verbergt oudere berichten in een gesprek. Gebruikers zien daardoor alleen de paar meest recente berichten in een gesprek. Via de zoekfunctie kunnen zij wel bij oudere berichten komen. WhatsApp heeft nog niet gereageerd op de bug, waardoor het onduidelijk is wanneer er een oplossing komt.
WhatsApp smartphone
© WhatsApp
WhatsApp

De bug lijkt geïntroduceerd in WhatsApp Bèta 2.21.16.9 voor Android-smartphones. De uitvoering van Facebooks chat-app voor iPhones lijkt niet getroffen. De reguliere WhatsApp-app lijkt de bug niet te bevatten, wat logisch is omdat WhatsApp veranderingen eerst test in de bèta-release van zijn app. Het is niet duidelijk hoeveel mensen de bèta-app gebruiken.

Berichten niet verdwenen

De bug treft ook Nederlandse gebruikers van de bèta-app, blijkt uit een controle van AG Connect. Op een smartphone met de bèta-app zijn in gesprekken alleen berichten van de laatste 48 uur te zien, iets waar gedupeerden ook op sociale media over klagen.

Via de speciale zoekfunctie in een gesprek kan de gebruiker wel oudere berichten terugvinden. Ze zijn dus niet verwijderd, alleen tijdelijk verborgen in de reguliere weergave en daardoor slecht terug te vinden. WhatsApp heeft nog niet gereageerd op de bug. Het is daarom niet duidelijk wanneer de chatdienst een update kan uitrollen die deze bug verhelpt.

WhatsApp logt Android-gebruikers uit

Een deel van de WhatsApp-gebruikers met een Android-smartphone kampt bovendien met een tweede bug. Die logt gebruikers ongevraagd uit bij de app en geeft de (beangstigende) mededeling dat WhatsApp niet langer gekoppeld is aan de smartphone. Die melding verschijnt doorgaans alleen als een gebruiker WhatsApp op een nieuw toestel heeft geïnstalleerd en geregistreerd. Het onverwacht opduiken van die ontkoppelingsmelding kan duiden op accountkaping.

Het Twitter-account @WABetaInfo, dat het nieuws rondom WhatsApp op de voet volgt, meldt in een tweet dat gebruikers zich geen zorgen hoeven te maken. Na het klikken op de OK-knop kunnen zij opnieuw inloggen.  Onduidelijk is hoeveel gebruikers door deze bug getroffen zijn en wanneer WhatsApp de bug gaat oplossen. Deze bug lijkt niet specifiek te gelden voor de bèta-versie van de app. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in