Management

Netwerken
No 5G

Wereldwijd protest tegen komst van 5G

Honderden mensen op de been tegen komst nieuwe mobiele netwerken.

© CC0 - Wikimedia commons Tamanoeconomico
27 januari 2020

Honderden mensen op de been tegen komst nieuwe mobiele netwerken.

Op de Dam in Amsterdam hebben zaterdagmiddag zo'n honderd mensen gedemonstreerd tegen de komst van het 5G-netwerk. De actievoerders zijn bang voor de straling van antennes die er voor het netwerk bij zullen komen. Dat zou niet goed zijn voor mensen en het milieu.

Diverse aanwezigen droegen spandoeken en borden met onder meer de tekst '5G schaadt onze gezondheid' en '5G is killing us softly'.

De demonstranten in Amsterdam sloten zich met hun actie aan bij een wereldwijde actiedag tegen 5G. In Brussel bracht het protest ook zo'n honderd demonstranten op de been volgens de Belgische site Het Laatste Nieuws. Zij kregen steun van enkele Antwerpse artsen die er op wijzen dat het voorzorgsprincipe niet in acht wordt genomen.

Het gezondheidsinstituut RIVM en Agentschap Telecom meldden eerder deze week in een onderzoek dat de hoeveelheid straling in de ether door het gebruik van 5G veilig lijkt. Maar dat er nog wel vervolgonderzoek nodig is naar de effecten.

Lees meer over
2
Reacties
José Vos 05 maart 2020 14:38

Stop de 5 G !!!
Voor wie de gezondheid van mens, dier en plant belangrijk vindt !!!
Is gezondheid niet het hoogste goed voor onze mooie planeet !!!

Ger 27 januari 2020 12:26

Ik herinner mij nog heel goed 10 jaar geleden kocht ik mijn huis die in de buurt van hoogspanningsmasten staat.
Ik deed wat onderzoek op verschillende buitenlandse wetenschappelijke sites en die gaven aan om zover mogelijk van zo'n mast vandaan te blijven. Volgens de Gezondheidsraad (toen) was er niets aan de hand en mocht dat 80 m zijn.

Nog geen 4 jaar later werd dit aangepast binnen een straal van min. 100m mocht er niet gebouwd worden vanwege gezondheids problemen (ik houd het algemeen).

Iedereen weet dat all die xG's straling produceren net als een magnetron. Wat men niet zegt is dat je de straling van 5G erbij moet optellen. Dan is de totale straling van al die xG's een stuk hoger.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.