Innovatie & Strategie

Branche
TikTok

VS halen WeChat en TikTok uit app stores

Apps mogen ook geen updates meer aanbieden of betalingen verwerken. 

© CC0 - Unsplash.com Kon Karampelas
18 september 2020

Apps mogen ook geen updates meer aanbieden of betalingen verwerken. 

De VS gaan TikTok en chat-app WeChat vanaf komende week uit de Amerikaanse app stores halen. De twee Chinese apps mogen dan ook geen updates meer aanbieden en WeChat mag geen betalingen meer verwerken in de Verenigde Staten. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Handel bekendgemaakt.

Volgens de Amerikaanse overheid verzamelen de apps te veel gegevens over gebruikers die ze delen met de Chinese overheid. Daardoor vormden de apps een gevaar voor de nationale veiligheid van de VS.

Trump dreigt al langer met een verbod op TikTok en WeChat als de bedrijven hun Amerikaanse takken niet verkopen. Deze week maakte moederbedrijf ByteDance bekend dat er een deal gesloten is met Oracle. Het gaat echter niet om een overname: Oracle gaat alleen de gegevens van Amerikaanse gebruikers opslaan. ByteDance zelf zou zijn Amerikaanse activiteiten in een apart Amerikaans bedrijf onderbrengen waar Oracle een minderheidsbelang in zou krijgen. Maar de de Amerikaanse regering zou nog te veel vraagtekens hebben bij deze deal om de zorgen weg te nemen.

TikTok kreeg van Trump tot 12 november de tijd om zijn Amerikaanse tak te verkopen.

Lees meer over
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.